Wilt u een kantoor huren? Zie hier meer over de totale kosten voor de huur van een kantoor en zie ook de prijzen voor huur in Antwerpen, Brussel, Namen en Luik.

De markt voor de verhuur van kantoren in de havenstad Antwerpen en omgeving ontwikkelt zich snel en kent een hoge bezettingsgraad en licht stijgende huurprijzen. Zoals overal in de Belgische steden, verzamelt de kantooruimte zich in periferiegebieden van de stad. Antwerpen is eveneens de meest actieve stad in de regionale markten.

Leegstand van kantoren in Antwerpen

De leegstand van kantoren ligt op rond 12% op dit moment, wat betekent dat het goed mogelijk kan zijn een beschikbaar kantoor te vinden. Op korte termijn lijkt het er echter op dat er meerdere kantoorruimten beschikbaar komen, aangezien het aanbod verder stijgende is.

In 2006 was er in totaal 163.000 m2 aan kantooroppervlakte te huur of te koop. ING is bezig een nieuw regionaal hoofdkwartier te ontwikkelen op de Singel, per juni 2009.

In 2007 had 100.000 m2 de markt van Antwerpen moeten aanvullen. Verdere 200.000 moeten per eind 2009 beschikbaar zijn.

Prijsniveau voor de huur van kantoor in Antwerpen

Onderstaand staat een overzicht van het prijsniveau voor huur van kantoorruimte in Antwerpen.

De huren zijn in vergelijking met andere 'niet ver weg gelegen - Europese steden erg laag.

Prijzen voor kantoorverhuur (Eur/m2/jaar) Hoogste Gemiddeld
Antwerpen Centrum 144 99
Antwerpen periferie 136 95

Bron: CB Richard Ellis

De verschillende gebieden in Antwerpen ontwikkelen zich verder, en elke omgeving heeft z'n specifieke karakteristieken. Als gevolg van nieuwe kantoorgebouwen die in het komende jaar openen, en het feit dat toch zeker 12% van de kantoorruimte steeds beschikbaar is, dan is de verwachting dat de prijzen niet veel zullen veranderen.

Totale kosten voor kantoorruimte

Let op dat de bovenstaande prijzen slechts voor de kale huur van een kantoorruimte immo zijn, en niet de totale kosten weergeven die verbonden zijn aan het hebben van een kantoor in Antwerpen. Deze kunt u zelf volledig berekenen aan de hand van onze guide.

Kantoor huren in een bedrijvencentrum?

Een alternatief voor een traditioneel kantoor is het huren van een kantoor in een bedrijvencentrum. Hier heeft u meer flexibele huurvoorwaarden en meer mogelijkheden, wat maakt dat u op elk gewenst moment uw kantoor kunt betrekken of weer verlaten, en tevens uw kantoor kunt uitbreiden of inkrimpen. Wilt u meer weten over een bedrijfscentrum, kunt u meer lezen op businesscenters.be:

Business centers in Antwerpen

15-100m2 service kantoor

In vergelijking met traditionele kantoorruimte, zijn er grote voordelen van een dienstverlener:

  • Ingerichte kantoren vanaf 15 m2
  • Huurperiode van 3 maanden
  • Toegang tot de vergaderzalen

Kantoren te huur, verhuur van kantoor, kantoorruimte. Vind hier alle informatie voor u als toekomstige huurder of verhuurder van een kantoor.